N. Rózsa Erzsébet előadása

2015. január 21-én nagy érdeklődés mellett tartotta meg az ún. Iszlám Államról szóló előadását N. Rózsa Erzsébet, a Külügyi és Külgazdasági Intézet tudományos főmunkatársa, a közel-keleti térség, az iszlám és az arab országok ismert szakértője. Az előadáson nagy számban jelentek meg fiatal érdeklődők is, köztük a Kodolányi János Főiskola nemzetközi tanulmányok szakos hallgatói.

N. Rózsa Erzsébet részletesen beszélt az ISIS (Islamic State of Iraq and Syria) kialakulásához vezető okokról, a kialakulás fázisairól. Az előadó térképeken mutatta be az államszerű képződmény kiterjedését, különböző szempontok szerint. Szólt az Iszlám Állam tevékenységének jellegéről, a finanszírozás forrásairól.

A hozzászólók elsősorban a kilátásokról érdeklődtek, illetve többen azt a véleményüket fejtették ki, hogy az Iszlám Állam nem lebecsülendő veszélyt jelent a nemzetközi biztonság egészére nézve. Többek szerint a nemzetközi közösség rákényszerülhet a térséggel kapcsolatos tervek, az ott eddig alkalmazott módszerek felülvizsgálatára.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>